toren-lucht-grijs-onderhandelen

Conflictvaardigheden

Het oplossen van conflicten en het voeren van lastige gesprekken zijn een fundamenteel onderdeel van het zakenleven. Tijdens veel samenwerkingssituaties bestaan verschillende belangen, waarbij de kans op conflicten aanwezig is. Vervelende situaties kunnen escaleren, en u hebt conflictvaardigheden om dit op een effectieve wijze aan te kunnen pakken.

 

Definitie

We spreken van een conflict wanneer tenminste één van meerdere betrokken partijen vindt dat de andere partij haar dwarsboomt of ergert. Dit kan betrekking hebben op arbeidsinhoud, arbeidsverhoudingen, arbeidsomstandigheden of arbeidsvoorwaarden. Maar hoe kunt u een lastig gesprek het beste opbouwen? En welke dingen kunt het het beste wel en niet zeggen?

 

Doel

In onze vaardigheidstrainingen staan gespreksopbouw, communicatie, emotie en onderhandeling centraal. U krijgt inzicht in soorten conflicten, onderhandelingssituaties, en tal van aspecten die daarmee samenhangen.

Expert in maatwerk

Het is mogelijk om een training of traject op maat samen te stellen, gericht op de doelen van uw organisatie. Wij ontwikkelen inspirerende trainingen waar we verschillende leervormen in kunnen zetten. Uiteraard helpen we medewerkers het geleerde te borgen met praktische tooling. Lees meer over maatwerk.

Advies en begeleiding

Weerbaarheid verdient een belangrijke positie binnen uw organisatie. Vanuit uw bedrijfscultuur, strategie, beleid en diverse protocollen worden de belangen voor al uw collega’s behartigt. Ook moet dit vertaalt worden naar de praktijk, continu worden uitgedragen om draagvlak en vaardigheid te creëren. Een enorme verantwoordelijkheid, waarbij soms extra expertise nodig is. Wij gaan graag met u in gesprek over onze advies- en begeleidingsdiensten.